Стопкадър БНТИзключителен футболен успех за балканска държава. Отборът на Хърватия победи Мароко с 2:1 на

...
Стопкадър БНТИзключителен футболен успех за балканска държава. Отборът на Хърватия победи Мароко с 2:1 на
Коментари Харесай

Хърватия би Мароко и спечели бронзовите медали на Световното

Стопкадър Българска национална телевизия

Изключителен футболен триумф за балканска страна. 

Отборът на Хърватия победи Мароко с 2:1 на “Халифа Интернешънъл ” в конфликт за третото място на Световното състезание в Катар. Йошко Гвардиол даде задатък на " шахматистите " още в 7-ата минута, само че единствено две по-късно Ашраф Дари изравни. Все отново хърватите още веднъж поведоха с хубав гол на Мислав Оршич в 42-рата минута, написа Sportal.bg.

Двата отбора се срещнаха и в груповата фаза, където направиха нулево реми между тях. " Лъвовете на Атлас " приключиха първи в група F, след което в елиминациите отстраниха Испания и Португалия, само че на полуфиналите бяха спрени от Франция. " Ватрените " останаха втори в групата, а след това се оправиха с Япония и Бразилия, само че на крачка от финала бяха победени от Аржентина.

Златко Далич е подхванал цели пет промени в своя състав след загубата с 0:3 от Аржентина. Единственият, който резервира мястото си в отбрана, е Гвардиол. Така късмет за изява получават Йосип Шутало и Йосип Станишич, а Иван Перишич е изтеглен обратно като ляв бек. Този път на върха на офанзивата е Марко Ливая, като му оказва помощ не само Андрей Крамарич, само че също така Ловро Маер и Оршич.

От друга страна, Уалид Реграги е направил три промени в стартовите си 11 след провалянето с 0:2 от Франция. В отбрана се появява Яхия Атият Алах, а в средата на терена Софиан Амрабат играе дружно с Абделхамид Сабири и Билал Ел Ханус. Триото в офанзива е формирано от Хаким Зиеш, Юсеф Ен-Несири и Софиан Буфал.

Още в третата минута Ясин Буну допусна неточност, когато при пас към него той почисти топката, която обаче мина тъкмо пред голлинията и излезе в корнер. Хърватите поведоха в резултата още в 7-ата минута. Тогава при центриране от директен свободен удар Иван Перишич насочи с глава топката към Гвардиол, който също игра с глава и даде преднина на своя отбор. 

Тя обаче се задържа единствено две минути. В 9-ата мароканците извършиха фал, като при центрирането Маер изчисти топката с глава по неоснователен метод и това даде опция на Дари да изравни точно след удар с глава. Оршич веднага се опита да върне задатъка на “ватрените ”, само че техничният му удар излезе в навън. Последваха удари на Станишич и Крамарич, само че първият се оказа неакуратен, а другият беше избавен.

В 24-тата минута Модрич стреля от отдалеченост, но Буну отрази шута му. В 37-ата минута Ен-Несири стреля с глава при осъществяване на корнер, само че не откри задачата. Малко след това Зиеш пробва отдалечен изстрел, който мина около вратата. В 42-рата минута Оршич отправи превъзходен удар, при който топката преодоля Буну, отклони се в далечната греда и влезе в мрежата за 2:1. Точно преди почивката Ливая стреля, само че топката претърпя рикошет и приключи в ръцете на вратаря.

Втората част стартира с шут на Оршич, който обаче беше блокиран от Джауад Ел Ямик и това докара до корнер. В 55-ата минута хърватинът опита нов изстрел, който се оказа разочароващ. В 61-вата Крамарич напусна терена контузен, като беше сменен от Никола Влашич, който 10 минути по-късно стреля от разстояние и по този начин прати топката над вратата. От състава на Мароко пък двама играчи бяха сменени поради контузии - Дари и Ел Ямик.

В 74-тата минута съдията не почете претенциите на " ватрените " за дузпа поради нарушаване на Амрабат срещу Гвардиол. Минута след това Ен-Несири беше открит с пас наоколо до вратата, но Доминик Ливакович отрази удара му. Секунди по-късно мароканците също желаеха дузпа поради изблъскване на резервата Бруно Петкович срещу Ашраф Хакими, само че и тук Абдулрахман Ал-Джасим отхвърли да уточни бялата точка. В 87-ата минута Матео Ковачич имаше добра опция да се разпише, само че не сполучи със своя удар. В добавеното време африканците още веднъж желаеха дузпа за игра с ръка на Петкович, само че основният рефер реши, че няма съображение за това. В последните секунди Ен-Несири стреля рисково с глава, само че топката мина над вратата. Така успеха отиде при Хърватия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР